11 april 2024

Tobisviksbadet planeras att öppna 15 juni

Spara datumet och sätt ett kryss i kalendern för nu är öppningsdatumet för det nya Tobisviksbadet satt.

En man dyker från ett hopptorn vid en utomhusbassäng med minst sju banor. Runt bassängen går människor i badkläder och i horisonten skymtar havet.

Under förutsättning att renovering, slutbesiktning och uppstart går enligt plan är det tänkt att det nyrenoverade Tobisviksbadet åter ska slå upp portarna för alla badsugna lördagen 15 juni. Och då med:

  • Förbättrad vattenkvalitet: Vi har bytt till sötvatten för att erbjuda er en renare och hälsosammare badmiljö, som säkerhetsställer ett badvatten av högsta kvalitet.
  • Nya och renoverade bassänger: Våra bassänger, inklusive 50-metersbassängen och plaskbassängen, har uppdaterats med nya funktioner som exempelvis lekfulla vattenorglar, vilket gör dem inbjudande för simning och lek.
  • Ökad tillgänglighet och komfort: Med nya rullstolstoaletter inklusive skötrum, fler utomhusduschar samt nya sittbänkar och fikabord, har vi sett till att vår anläggning är mer tillgänglig och bekväm att vistas på.
  • Säkerhet och tillgänglighet: Förbättrad säkerhet med separata förvaringsutrymmen för kemikalier och uppkopplade larmsystem, samt förbättringar för att göra anläggningen mer tillgänglig för alla.

Mer information om invigningen kommer längre fram, under tiden kan du följa renoveringen av Tobisviksbadet på vår sida med bassängbad.